sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kuumaa, kosteaa ja kiireetöntä

Waltersia en uskaltanut enää kuvata.
Toinen aamu San Juanissa ja elämä alkaa voittaa. Matka Tukholman ja New Yorkin kautta Puerto Ricoon sujui mainiosti, vain loppumetreillä alkoi kunto olla koetuksella. Kaikkinensa hereillä tuli pysyttyä 28 tuntia putkeen, jonkinmoinen henkilökohtainen ennätys kait sekin. Newarkin lentokentällä vastassa oli Walters, kaikista jenkkisarjoista tuttu raamikas ja hymytön poliisi, jonka tehtävänä oli tiukkojen kysymysten ohella ikuistaa sormenjälkeni ja naamakuvani ties mihin tietokantaan. Tosin kohdallani hän oli jo luovuttanut ja tyytyi toteamaan voipuneesti (ennen kuin ehdin inahtaakaan) “Another Librarian??”.

Kyllä se bussi vielä tulee. Ihan varmasti. 
Lauantai San Juanissa tiesi joillekin ryhmämme jäsenistä täyttä työpäivää, mutta suurin osa joukosta sai sopeutua tilanteeseen vähitellen. Hyvin nopeasti kävi selväksi, että lähes kaikki on toisin kuin kotona. Suomalaiset ns. hyveet kuten tehokkuus ja täsmällisyys joutavat täällä saman tien romukoppaan. San Juanissa kenelläkään ei ole kiire. Hotelliaamiaiseen saa varata oitis tunnin jos toisenkin, eikä bussikaan kulje aikataulussa, vaan joskus. Täällä ei myöskään kiukutella. Palvelu on kaikkialla valtavan ystävällistä. Ei siis auta muu kuin liittyä joukkoon, unohtaa kello ja vähentää kävelyvauhtia 80%.

Ero festareihin: kokolattiamatto.
Lauantain pääasia oli tietenkin ilmoittautuminen konferenssiin. Tuntui kuin olisi festareilla: juuri samankaltainen jännityksensekainen innostus ja uunituore ohjelmalehtinen, josta pitäisi löytää ne parhaat jutut! Ennen illan pohjoismaista kokoontumista poikkesin uusien ystävieni Leenan, Kaisan ja Sadun kanssa vanhassa kaupungissa. Leena on SeAMKista ja työskentelee “Verkko haltuun” -projektissa. Kaisa ja Satu puolestaan työskentelevät Laureassa, missä Satu on tutkinut mm. käyttäjälähtöisyyttä kirjastopalveluissa. Tuntuu siltä, että kirjastokentällä kuhisee myös ammattikorkeakouluissa. Miten paljon voisimmekaan hyötyä toistemme hankkeista, projekteista ja käytännöistä.

San Juanin vanha kaupunki on kaunis monivärisine rakennuksineen. Ja ympärillä sinisenä hohtava meri. Ilmanala on kuuma ja kostea, lämpötila huitelee jossain kolmenkympin tienoilla. Illalla "Nordic Caucus": Suomen kirjastoseuran pj:n  Jukka Relanderin vetämässä tilaisuudessa puhujina IFLAn uunituore varapuheenjohtaja Sinikka Sipilä sekä kolme muuta pohjoismaista IFLAn hallituksen jäsentä. Paras puheenvuoro oli kuitenkin Mace Ojalalla, joka vedettiin kylmiltään kertomaan Cycling for libraries -tapahtumasta ja tapahtuman seurauksista. Tämän jälkeen olisi vielä ollut ohjelmassa illanviettoa. Lasi viiniä ja olin tyrmässä. Peiton alla hotellissa iltayhdeksältä, oi tätä railakasta yöelämää...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti